René Verheij

Software Engineer
& Front End Developer

info@reneverheij.com
www.reneverheij.com
0618539627

Reis blog

De verhalen van mijn reis die je hier eerst vond zijn tijdelijk offline. Ik werk aan een interactief en nonlinear boek waar dezelfde verhalen en alles wat ik geschreven heb in de afgelopen jaren in terug komen. Nog even geduld!

Portfolio

Autobanden Groningen


Website nog in aanbouw. Voor dit autobanden bedrijf in Groningen ontwikkel ik een nieuwe webshop. Wegens specifieke eisen rondom het importeren van data en tegenvallende prestaties van bestaande Magento installaties is besloten de nieuwe webshop vanaf de grond af aan op te bouwen. Features zijn o.a: Feedback bij het invoeren van de juiste bandmaten en live zoek resultaten. Beheer van adressen, bestellingen en facturen voor klanten, en een uitgebreid CMS voor de beheerder.


www.autobandengroningen.nl »

Fast Sspinning


Voor deze spinningschool heb ik een nieuwe website gemaakt met een uitgebreid beheerderssysteem. Klanten die zelf kiezen waar ze willen zitten en wanneer ze willen spinnen, abonnementen met een vaste plek, en instructeurs die alles met een paar klikken kunnen beheren. Na advies over de mogelijkheden heb ik het besproken systeem geïmplementeerd en heb ik de gebruikers met het systeem op weg geholpen.


www.fastsspinning.nl »

RAM Media


Voor RAM Media werkte ik aan diverse nieuwe features voor in het CMS. Waaronder een content widget systeem, een welkom tutorial en een theme editor.


www.ramvision.net »

daVine


Een kleine demo van een 3D wereld waar ik aan werk. Het beoogde doel van deze wereld is een 3d omgeving te creëren waarin allerlei soorten media op verschillende wijzen geselecteerd en gerepresenteerd kunnen worden.

De oersprong

Een kleine eenvoudige website voor de onderneming van vrienden in ruil voor een wederdienst. De Oersprong staat voor permacultuur, gezond eten, natuurlijk bouwen en veel ander moois. In ruil voor de website kregen wij van de Oersprong een tuinontwerp, bessen struiken en fruitboompjes.


Ontwerp door Marileen Arbouw
www.deoersprong.nl »

Team Terra

Website in aanbouw. Nog een eenvoudige website voor een team groene strijders. Nieuwe pagina's worden ingeladen zonder dat de hele pagina ververst hoeft te worden.


Ontwerp door Marileen Arbouw
www.teamterra.nl »

The Good Fellow

Voor The Good Fellow werkte ik mee aan de realisatie en verbetering van gebruikersinteractie van een intranet project.

Kadmium - Het Lab - beeldherkenning experiment


Bij dit kunstproject genaamd 'Het lab' was het de bedoeling dat technische studenten en vormgeving studenten gingen samenwerken aan een interactief kunstwerk. Ik maakte samen met Marileen Arbouw een blacklight kamer waar je als bezoeker zelf fluoriserende balletjes op een houten vloer kon bewegen. De balletjes werden door een webcam gefilmt, en een beamer projecteerde vervolgens een animatie terug over het speelveld heen aan de hand van de positie en beweging van de balletjes. Gebruikte technologiën en matterialen: Flash, webcam, beamer, google chrome, houten balletjes en fluoriserende verf.Bekijk ouder werk

Schoonmaakbedrijf Schiedam

Eenvoudige website voor een schoonmaak bedrijf in Schiedam.


Ontwerp door Marileen Arbouw
www.schoonmaakbedrijfschiedam.nl »

Free Belles

Eenvoudige webshop voor zelfgemaakte tassen. Bevatte aanvankelijk een onderdeel waarbij tassen door de klant zelf ontworpen konden worden via de website.


www.freebelles.nl »

Verheij Gevelonderhoud

Een eenvoudige website voor het bedrijf Verheij Gevelonderhoud. Gemaakt in 2003.


www.gevelbewassing.nl »

Mar-Jean

Website voor een bureau voor reisadvies.


www.marjean.nl »

Tuinbouw Jongeren

Uitgebreidere site met nieuws, forum, ledenbeheer en een agenda. Design ondertussen vervangen.


www.tuinbouwjongeren.nl »

Rossemsport

Webshop voor racefietsenwinkel van Rossem in Wateringen. Site ondertussen vervangen.

Van der Gaag Kassenbouw

Eenvoudige website voor van der Gaag Kassenbouw. Site ondertussen vervangen.

In het kort

Ik ben een gepassioneerd interface designer en een doorgrondend software ontwikkelaar met goede communicatieve vaardigheden. Ik maak al meer dan 10 jaar websites, bouw mijn eigen CMS-systemen als hobby en maak het liefst mooie en vloeiende interfaces die eenvoudig te gebruiken zijn.

Vaardigheden

test

Front end skills

 • jQuery / javascript
 • CSS(3)
 • HTML5 / XHTML
 • TypeScript
 • Flash & AS3
 • LESS CSS
 • Bootstrap
 • Responsive design
 • Canvas & WebGL
 • Angular.js
 • React.js
 • Raphael
 • SVG
 • backbone.js

Back end skills

 • PHP
 • MySQL
 • SPARQL
 • TypeScript
 • RDF & OWL
 • Node.js
 • SSH / Command line
 • Java
 • C#

Front end

Als front end developer ben ik goed bekend met de mogelijkheden van HTML5 en CSS3 en bijbehorende 'polyfills' voor oudere browsers. Ik kan goed uit de voeten met jQuery, en verdiep me momenteel in javascript MVC frameworks zoals backbone.js, angular.js en closure om de transitie van interactieve website naar volledige one-page webapplicaties compleet te maken.

Back end

Al meer dan 10 jaar programmeer ik in PHP. Ik heb diverse eigen backend systemen gemaakt en bij verschillende bedrijven meegewerkt aan het onderhoud van een CMS. TU Delft leerde mij de fijne kneepjes van OO programmeren en design patterns en gaf me inzicht in (AI) algoritmes en onderwerpen als beeldherkenning, spraakherkenning en kennisverrijking. Op het moment werk ik aan een framework voor het semantische web waarmee non-lineaire boeken gemaakt kunnen worden. Ik streef er altijd naar mijn code zo modulair en leesbaar mogelijk te maken.

Interesses en sociale vaardigheden

Ik heb meer dan drie jaar van mijn leven rondgereisd en sta hierdoor stevig in mijn schoenen. Mensen ervaren mij vaak als rustig maar alert en assertief. Ik kan mensen goed tegemoet komen binnen hun eigen taaldomein en help graag communicatieve afstanden die ik tegenkom te overbruggen. Ook help ik graag mee na te denken over de grote lijnen van een project. Ik kan zowel zelfstandig als in teamverband goed uit de voeten en aarzel niet om iets te vragen wanneer nodig. Ik neem al snel het voortouw in communicatie over de algehele voorgang van een project en kan daarom ook prima een klein team begeleiden. Ik heb altijd een plan van aanpak, maar kan ook goed omgaan met veranderende situaties. Ik hou van eerlijkheid en openheid en ik geef me altijd voor 100%.

Werkervaring

Allround Webdeveloper

daVine

jan 2000 – jan 2003, jun 2004 – jun 2008 & jan 2010 – heden

Gedurende bovenstaande periodes en tot op heden werk ik als freelancer aan verschillende opdrachten variërend van eenvoudige websites voor kleine bedrijven tot uitgebreide webshops, webapplicaties en specifiek maatwerk in bestaande omgevingen.

Backend developer

RAM Media

jan 2012 – feb 2013

Bij RAM Media maakte ik onder andere een drag & drop widget systeem in het CMS, en een live theme editor.

Webdeveloper

MARS Media

jul 2008 – okt 2008

Bij MARS Media werkte ik onder andere aan een plugin voor Magento (een open-source webshop framework) en deed ik diverse PHP werkzaamheden voor het intern ontwikkelde CMS.

Flash animator

WebTechniek

feb 2003 - mei 2004:

Bij webtechniek.nl maakte ik diverse animaties en introductie filmpjes voor websites in flash.


Opleidingen

Bachelor of Science - Media & Knowledge Engineering (IT)

TU Delft

2004 - 2008

Referenties

Ralph de Ruiter

- RAM Media

-

Robert Jansen

- The good fellow

-